Jamaikai grillcsirkesaláta recept

Jamaikai grillcsirkesaláta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
779

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a salátát csak közvetlenül tálalás előtt állítsuk össze, mivel a kiviben található aktinidin enzim fehérjével érintkezve gyorsan lebomlik. Ha a csirke és a kivi túl sokáig áll együtt, a hús pépes lesz, ezért ezt a fűszeres, üdítő salátát frissen fogyasszuk.

4 személyre

  • 4 db vékonyan, felszeletelt mogyoróhagyma
  • 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1.25 kiskanál szárított kakukkfű
  • 1 kiskanál fekete bors
  • 0.75 kiskanál őrölt szegfűbors
  • 0.75 kiskanál só
  • 4 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 kiskanál sötétbarna cukor
  • 45 dkg kicsontozott csirkemell bőre nélkül
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 csésze felkockázott ananász
  • 4 db meghámozott gerezdekre szelt kivi
  • 1 db nagy gyufaszálnyi csíkokra szelt piros húsú paprika
  • 1 csésze gyufaszálnyi csíkokra szelt jamszbabgyökér

Elkészítés

Egy nagy tálban keverjük össze a mogyoróhagyma felét, a fokhagymát, a kakukkfüvet, a fekete borsot és a szegfűborsot kiskanálnyi sóval. Adjunk hozzá 2 evőkanálnyi ecetet és 1 evőkanálnyi mustárt is a barna cukorral együtt. Tegyük bele a csirkét, dörzsöljük be a páclével, fedjük le, és tegyük félre.

Egy másik tálban keverjük össze a maradék 2 evőkanálnyi ecetet 1 evőkanálnyi mustárral, 1/4 kiskanálnyi sóval és az olajjal. Dobjuk bele a megmaradt mogyoróhagymát, az ananászt, a kivit, a piros húsú paprikát és a jamszbab gyökeret, majd alaposan forgassuk össze, hogy az öntet mindenhol egyenletesen érje a gyümölcsöket és a zöldségeket.

Melegítsük elő a grillsütőt. Süssük meg a csirkét. Amikor eléggé kihűlt ahhoz, hogy megfoghassuk, ferdén szeleteljük fel. Forgassuk a salátába.

A recept tápértéke:

Energia- és tápanyagtartalom adagonként:
287 kcal energia, 5,6 g zsír (ebből 0,84 g telített zsírsav), 28 g fehérje, 31 g szénhidrát, 5,9 g élelmi rost, 66 mg koleszterin, 701 mg nátrium


Jamaikai grillcsirkesaláta

Jamaikai grillcsirkesaláta

Ezt a salátát csak közvetlenül tálalás előtt állítsuk össze, mivel a kiviben található aktinidin enzim fehérjével érintkezve gyorsan lebomlik. Ha a csirke és…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés