Japán linzer - diós-lekváros linzer recept

Japán linzer - diós-lekváros linzer
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
6141

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon régi receptem, most halásztam elő húsvétkor, mert szoktam másoknak apró süteményeket sütni. Jól sikerült.

6 személyre

  • 60 dkg liszt
  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál tej
  • 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor (a tészta 1/3 részébe.)
  • 20 dkg dió (darált)
  • 20 dkg cukor
  • 20 evőkanál lekvár/dzsem (barack)
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojássárgája (a tetejére)

Elkészítés

A lisztet, a margarint, a cukrot, sütőport, tojásfehérjét a robotgép táljába öntjük, és a dagasztókar segítségével összedolgozzuk a tésztát a kevés tejjel.

Három részre osszuk a tésztát, és az egyikbe keverjük a kakaóport. A hűtőbe tesszük 1 órára pihenni.

A diót a kristálycukorral összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A tésztákat kinyújtjuk kb 23x28 cm -es hosszra, és egy kikent tepsibe helyezzük az első lapot, majd villával megszúrkáljuk, és megkenjük a lekvárral. Megszórjuk a cukros dióval, és a barna lapot fektetjük rá. Szintén böködjük, majd kenjük, és szórjuk dióval, majd a harmadik világos lappal fedjük. Megszúrkáljuk, és a sütőbe tesszük 180 fokon 25 percig sütjük, szép aranysárgára. A sütő közepébe helyezzük, és légkeverésesben az alsó sütés is legyen bekapcsolva.

A tésztánk kihűlése után, a tojássárgákat gőz felett a cukorral habosra felverjük, és a tésztára kenjük. Hagyjuk megszáradni, majd másnap szeleteljük fel hosszúkás szeletekre.


Japán linzer - diós-lekváros linzer recepthez kapcsolódó receptek

Japán linzer - diós-lekváros linzer

Japán linzer - diós-lekváros linzer

Nagyon régi receptem, most halásztam elő húsvétkor, mert szoktam másoknak apró süteményeket sütni. Jól sikerült.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés