Jeges szedres szelet recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 15+ perc
Megnézték: |
Remek receptemet le kell venned, meg kell enned, s e jeges szeder szelet vehemensen kellemes lesz nyelvednek, testednek, lelkednek:) /vajdamarta/
A recept hozzávalói ( személyre)
- 3 dl habtejszín
- 3 dl görög joghurt
- 3 dl natúr joghurt
- 2 evőkanál gyümölcscukor
- 1 evőkanál méz
- 40 dkg friss feketeszeder
- 1 db citrom leve
Elkészítés
Pár szép szem szedret félre teszünk, a citrom levével együtt a többit mélyebb tálban összetörjük. Gyümölcscukorral, mézzel édesítjük, a cukor oldódásáig keverjük. Négy evőkanállal félreteszünk, a többihez hozzáadjuk a kétfajta joghurtot, nagyjából összekeverjük. A habtejszínt keményre verjük, 2/3-át lazán elegyítjük a gyümölcsös keverékkel. Fagyasztóba tesszük, 2x2 óránként kivesszük, átkeverjük, majd folpackkal bélelt hosszúkás formába helyezve fél napra lefagyasztjuk.
Tálaláskor tálcára borítjuk, lehúzzuk a folpackot, 2 perc múlva vastagon felszeleteljük, vagy kikanalazva tányérokra adagoljuk. A félretett szedres öntettel körbe locsoljuk. A hidegen tartott maradék habból rózsát spriccelünk a tetejükre és megszórjuk friss szederrel. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta