Joghurtos-áfonyás muffin recept

Joghurtos-áfonyás muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1121

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyszerű áfonyás muffinból némi vaníliás joghurt hozzáadásával igazán mennyei csemegét varázsolhatunk. Ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető. Az egyszerű áfonyás muffinból némi vaníliás joghurt hozzáadásával igazán mennyei csemegét varázsolhatunk. Ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető.

2 személyre

  • 10 dkg liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 0.25 kiskanál sütőpor
  • 0.25 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 12 dkg vaníliás joghurt
  • 3 evőkanál repceolaj
  • 2 evőkanál félzsíros tej
  • 5 dkg friss vagy fagyasztott fekete áfonya

Elkészítés

Egy kis tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, egy másik tálban pedig a tojást, a joghurtot, az olajat és a tejet. A két tál tartalmát ezután lazán összedolgozzuk, majd beleforgatjuk az áfonyát.

Az előzőleg kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt sütőformákat háromnegyedig töltjük. 180 °C-on 20-22 perc alatt készre sütjük (akkor van kész, ha a muffin közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad a tészta). Mielőtt a tepsiből eltávolítanánk, 5 percig pihentetjük.

Megjegyzés: Ha fagyasztott áfonyával dolgozunk, ne olvasszuk fel, különben megfesti a tésztát.

Tápértékadatok:

Adagonként 228 kalória, 9 g zsír (ebből telített zsír 1 g), 38 mg koleszterin, 195 mg nátrium, 33 g szénhidrát, 1 g rost, 4 g fehérje.


Joghurtos-áfonyás muffin recepthez kapcsolódó receptek

Joghurtos-áfonyás muffin

Joghurtos-áfonyás muffin

Az egyszerű áfonyás muffinból némi vaníliás joghurt hozzáadásával igazán mennyei csemegét varázsolhatunk. Ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető. Az egyszerű áfonyás muffinból némi vaníliás joghurt hozzáadásával igazán mennyei…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés