Joghurtos-áfonyás muffin recept

Joghurtos-áfonyás muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1782

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyszerű áfonyás muffinból némi vaníliás joghurt hozzáadásával igazán mennyei csemegét varázsolhatunk. Ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető. 

2 személyre

  • 10 dkg liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 0.25 kiskanál sütőpor
  • 0.25 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 12 dkg vaníliás joghurt
  • 3 evőkanál repceolaj
  • 2 evőkanál félzsíros tej
  • 5 dkg friss vagy fagyasztott fekete áfonya

Elkészítés

Egy kis tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, egy másik tálban pedig a tojást, a joghurtot, az olajat és a tejet. A két tál tartalmát ezután lazán összedolgozzuk, majd beleforgatjuk az áfonyát.

Az előzőleg kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt sütőformákat háromnegyedig töltjük. 180 °C-on 20-22 perc alatt készre sütjük (akkor van kész, ha a muffin közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad a tészta). Mielőtt a tepsiből eltávolítanánk, 5 percig pihentetjük.

Megjegyzés: Ha fagyasztott áfonyával dolgozunk, ne olvasszuk fel, különben megfesti a tésztát.

Tápértékadatok:

Adagonként 228 kalória, 9 g zsír (ebből telített zsír 1 g), 38 mg koleszterin, 195 mg nátrium, 33 g szénhidrát, 1 g rost, 4 g fehérje.


Joghurtos-áfonyás muffin recepthez kapcsolódó receptek

Joghurtos-áfonyás muffin

Joghurtos-áfonyás muffin

Az egyszerű áfonyás muffinból némi vaníliás joghurt hozzáadásával igazán mennyei csemegét varázsolhatunk. Ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető. 

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés