Joghurtos fánk recept

Joghurtos fánk
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
2113

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Elérkeztünk a farsangi szezonhoz, vele együtt megkezdődött a fánksütés is.

4 személyre

  • Kb. 16 db fánkhoz:
  • 1 dl tej
  • 1.5 dl natúr joghurt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 25 dkg liszt
  • 0.25 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • olaj

Elkészítés

A joghurtot kelesztőtálba tenni.

A tejet forráspontig melegíteni, majd levenni a tűzről és hozzáönteni a joghurthoz .

Beletenni a cukrot, jól összekeverni és végül belemorzsolni az élesztőt.

Ezután a tál tetejét lefedni és 5 percig pihentetni, majd hozzáönteni a csipet sóval és a szódabikarbónával összekevert lisztet.

Keverőlapáttal jól összekeverni, tetejét liszttel megszórni, majd a tál tetejét lefedve, egy órán át meleg helyen keleszteni.

Kelesztés után, lisztezett felületre borítani, majd a tetejét is jól megszórni liszttel és tenyérrel ujjnyi vastagra szétnyomkodni. (kelesztés után elég lágy lesz a tészta, ezért bőven alá kell lisztezni hogy ne ragadjon le)

Fánkszaggatóval kiszaggatni, majd egy konyharuhával letakarva még 20 percig keleszteni.

Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd óvatosan belehelyezni a fánkokat. (egyszerre legfeljebb 3-4 db-ot, mert sütés közben nőni fognak)

Mindkét oldalát szép pirosra sütni, majd lecsepegtetni és papírtörlőre kiszedni.

Még melegen porcukorral megszórni és ízlés szerinti lekvárral tálalni.


Joghurtos fánk recepthez kapcsolódó receptek

Joghurtos fánk

Joghurtos fánk

Elérkeztünk a farsangi szezonhoz, vele együtt megkezdődött a fánksütés is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés