Joghurtos kuglóf recept

Joghurtos kuglóf
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Nelli

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
4380

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szeretném megosztani Önökkel családom kedvenc kuglófreceptjét. Két kisfiam, Levente és Huba szerint ez a süti a legfinomabb, azok közül, amit készíteni szoktam. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető és elrontani sem igazán lehet.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 10 g vaníliás cukor
  • 300 g kristálycukor
  • 130 ml étolaj
  • 140 g joghurt
  • 300 g finomliszt
  • 12 g sütőpor
  • 100 g csokoládés tortadara

Elkészítés

Először felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukrot. Aztán folyamatos keverés közben vékony sugárban belecsorgatjuk a tojások sárgáját, valamint az olajat. A natúr joghurtot is belekavarjuk. Ezek után pedig a liszttel elvegyített sütőport, majd pedig a tortadarát is a masszához keverjük.

Egy kuglófformát vajjal kikenünk, liszttel behintjük és a masszát beletöltjük. 180 C-ra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos tészta. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk egy tálcára és porcukorral megszórva kínáljuk.


Joghurtos kuglóf recepthez kapcsolódó receptek

Joghurtos kuglóf

Joghurtos kuglóf

Szeretném megosztani Önökkel családom kedvenc kuglófreceptjét. Két kisfiam, Levente és Huba szerint ez a süti a legfinomabb, azok közül, amit készíteni szoktam. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető és elrontani sem igazán lehet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Joghurtos kuglóf recepthez

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/undefined
tonline - 2012. május 05.
Kedves Nelli! Már többször is megsütöttem és az unokáim kedvence lett. Közben már a menyem is elkérte a receptet és ez azt jelenti, hogy valóban nagy sikere van. Jó ötletnek tartom a meggy vagy a dió felhasználását is. Kipróbálom. Köszönöm.
NELLI - 2012. április 22.
Kedves Szilvia! Az ötlet nem rossz, én is kipróbáltam. A végeredmény egy kakaós kuglóf lett. A tortadarának jobb a tartása és "mákos" kinézetet eredményezett, nem olvadt el a tésztába. A rokokó tortadarát találtam a legjobbnak eddig. Mostanában pirított diót gorombára vágva illetve magozott meggyet is szoktam bele tenni. Némi citromhéj és citromlé is jót tesz neki! Remélem ízleni fog! Sok sikert kívánok a sütéshez!
preska szilvia - 2012. április 20.
Szeretném kérdezni, csak tortadara jó, vagy csoki is használható?
Nelli - 2010. július 25.
Köszönöm admin! Kedves tőled a dícséret. Remélem te is megsütöd :)
admin - 2010. július 19.
Ez nagyon guszta! Szinte érzem az illatát!