Joghurtos spenótleves recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 10 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
- 25 dkg mélyhűtött spenótlevél felengedve
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dl joghurt
- 3 kiskanál szárított mentalevél
- só
- frissen őrölt fekete bors
A díszítéshez:
- mentalevelek
- frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés
3 dl vizet kancsóba töltünk, majd hozzáadunk néhány jégkockát, és a hűtőszekrénybe tesszük. Kinyomkodjuk a vizet a felengedett spenótból, a leveleket apróra vágjuk, azután egy tálba szórjuk.
Megtisztítjuk és összezúzzuk a fokhagymát. A joghurttal, a sóval, a borssal és a szárított mentalevéllel együtt a spenóthoz keverjük. Ha az utóbbit nem vágtuk elég finomra, botmixerrel pürésítjük.
A jeges vizet állandó keverés közben apránként a spenóthoz adjuk. Utána ízesítjük, majd lefedjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
Mélytányérokba szedjük, végül mentalevéllel és szerecsendióval díszítjük.
A recept tápértéke:
85 kcal (354 kJ), 8 g fehérje, 2 g zsír, 10 g szénhidrát