Joghurtos spenótleves recept

Joghurtos spenótleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

10 perc

Megnézték:
964

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg mélyhűtött spenótlevél felengedve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dl joghurt
  • 3 kiskanál szárított mentalevél
  • frissen őrölt fekete bors

A díszítéshez:

  • mentalevelek
  • frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés

3 dl vizet kancsóba töltünk, majd hozzáadunk néhány jégkockát, és a hűtőszekrénybe tesszük. Kinyomkodjuk a vizet a felengedett spenótból, a leveleket apróra vágjuk, azután egy tálba szórjuk.

Megtisztítjuk és összezúzzuk a fokhagymát. A joghurttal, a sóval, a borssal és a szárított mentalevéllel együtt a spenóthoz keverjük. Ha az utóbbit nem vágtuk elég finomra, botmixerrel pürésítjük.

A jeges vizet állandó keverés közben apránként a spenóthoz adjuk. Utána ízesítjük, majd lefedjük, és hűtőszekrénybe tesszük.

Mélytányérokba szedjük, végül mentalevéllel és szerecsendióval díszítjük.

A recept tápértéke:

85 kcal (354 kJ), 8 g fehérje, 2 g zsír, 10 g szénhidrát


További Szezon kategóriák

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés