Jóság szelet - Meggyes, pudingos sütemény

Jóság szelet - Meggyes, pudingos sütemény

Csodaszép krémvarázs!

6 személyre

  • Tésztához:
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • vagy fél kg leveles tészta a piskóta helyett

Meggyes krémhez:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 8 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál cukor

Vaníliás krémhez:

  • 8 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • a tetejére Hulala tejszínhab
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

1. A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, és a sütőporos lisztet. Kb. 25x30 cm tepsiben aranybarnára sütjük.

2. A meggyes krémhez a meggylét felfőzzük a cukorral és a búzadarával, amíg be nem sűrűsödik, majd hozzáadjuk a meggyeket is. Még melegen a piskótára kenjük.

3. A vaníliás krémhez a tejet feltesszük forralni. A pudingporokat és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, és a felforralt tejjel megfőzzük.

4. Ha levettük a tűzről még melegében belekeverjük a margarint.

5. A vaníliás krémet a meggyes krémre tesszük és tejszínhabbal díszítjük.Én a piskótát kettévágtam és a két lap közé tettem a belevalókat.