Jota leves recept

Jota leves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
3252

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Jóllakatás garantálva - az ebéd utáni szieszta is!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 liter víz
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg vörös bab (konzerv)
  • 15 dkg krumpli
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 4 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 kiskanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • só, bors

Elkészítés

A lecsepegtetett káposztát, a babot, a kockára vágott krumplit és a sonkát forrásban lévő vízbe tesszük, és gyöngyöztetve kb. 20 percig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a babérlevelet, majd sózzuk, borsozzuk.

Az apróra vágott hagymát vajban megdinszteljük, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetve 2 percig főzzük. Az így készített rántást hozzáadjuk a leveshez, amit lassú tűzön még 15 percig forralunk. Tálalás előtt hozzákeverjük a tejfölt, és átmelegítjük.


Jota leves recepthez kapcsolódó receptek

Jota leves

Jota leves

Jóllakatás garantálva - az ebéd utáni szieszta is!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés