Juhtúrós tortácska recept

Juhtúrós tortácska

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
2141

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A juhtúrós krémmel töltött kosárkákhoz jól illik az endívia-rucola saláta. A sütéshez praktikus kivehető aljú teflonformákat használni.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 12 dkg liszt és egy kevés a formázáshoz
  • 4 dkg zabpehely
  • 8 dkg hideg vaj és egy kevés a formákhoz
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 3 db tojás
  • 4 evőkanál vörös áfonyalekvár
  • 3 evőkanál apróra vágott snidling
  • 9 dkg juhtúró
  • 1.2 dl joghurt
  • 3 dl tej
  • só, fekete bors

Elkészítés

A tésztához a lisztet, a zabpelyhet és a sót egy tálba tesszük. A vajat feldaraboljuk és a lisztkeverékkel elmorzsoljuk. Hozzáadunk 3 evőkanál vizet, és az egészet sima tésztává gyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába göngyöljük és 30 percre a hűtőbe tesszük.

A sütőt 190 °C-ra (légkeveréses sütő 170 °C, gázsütő 3-as fokozat) előmelegítjük, a kis formákat kikenjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a formákat. A tésztalapokat villával megszurkáljuk, sütőpapírral letakarjuk, szárazbabot szórunk rájuk, és 12 percig vakon sütjük.

A sütőpapírt és a szárazbabot eltávolítjuk. A tésztakosárkákat 8 perc alatt aranysárgára sütjük, azután a sütő hőmérsékletét 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) mérsékeljük.

Közben felverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a joghurtot, a tejet, a sót és a borsot és elkeverjük. Mindegyik kosárkába 2 kiskanál vörösáfonya-lekvárt kenünk. A snidlinget és a juhtúrót, majd a tojásos keveréket az áfonyára terítjük, és az előmelegített sütőben 25–30 percig sütjük, amíg a töltelék teteje kissé megpirul.


Juhtúrós tortácska recepthez kapcsolódó receptek

Juhtúrós tortácska

Juhtúrós tortácska

A juhtúrós krémmel töltött kosárkákhoz jól illik az endívia-rucola saláta. A sütéshez praktikus kivehető aljú teflonformákat használni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés