Juhtúróval töltött gomba vörösboros mártásban recept

Juhtúróval töltött gomba vörösboros mártásban
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
elvis

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3469

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


1 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 15 dkg juhtúró (brindza)
  • 4 fej nagy hagyma
  • 1 db tojás
  • 1 dl vörösbor (de finom száraz, gyümölcsös fehérborral is készíthetjük)
  • 2 dl húsleves (ha kockából fôzzük, legjobb gombás zöldségkockából vagy marhahúsleves kockából)
  • kevés tejszín
  • vaj a sütéshez
  • maggi folyékony ételízesítô, szárított vargánya

Elkészítés

A gombákat mossuk meg alaposan, emeljük ki a szárat és vágjuk apróra. A gomba kalapját vékonyan vágjuk le és tegyük félre. A felaprított szárakat keverjük össze a juhtúróval és a tojással. A gombákat töltsük meg a juhtúrós keverékel.

Serpenyőben olvasszuk fel a vajat, pirítsuk meg benne a levágott gombakalapokat és vegyük ki. A megtöltött gombákat a töltött felükkel felfelé helyezzük óvatosan a serpenyôbe és alacsony hôfokon pirítsuk meg. Öntsük alá a vörösbort, és várjuk meg, míg szinte teljesen elpárolog.

Öntsük fel a húslevessel (a tölteléket ne érje el, mert kifolyik a gombából), és magas hőfokon főzzük, míg besűrüsödik. Ízlés szerint adjunk hozzá tejszínt és maggi folyékony ételízesítőt (esteleg apróra vágott szárított vargányát). Só, bors nem szükséges, mert a juhtúró elég sós és ízletes. Ha kész, tegyük a kalapokat a gombák tetejére. Forrón tálaljuk.


Juhtúróval töltött gomba vörösboros mártásban

Juhtúróval töltött gomba vörösboros mártásban

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés