Kacsaleves csigatésztával recept

Kacsaleves csigatésztával
4 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
11872

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kacsa ízletes, forró levese hűvösebb napokon alaposan felmelegíti az embert, bár eléggé kalória dús. :) A húsról lefejtett bőrös-zsíros részeit vágjuk apróra, és kevés vízben és 1-2 gerezd fokhagyma társaságában süssük zsírjára. A sózott tepertő puha kenyérrel, vagy a kacsazsír kenyérre kenve, szeletelt lilahagymával a szombatok, vasárnapok ízesen illatos, ritka reggelije, illetve korai vacsorája közé tartozik.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db pecsenyekacsa a mája, melle és combja nélkül
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db kisebb karalábé
  • 0.25 db zeller (negyed)
  • 1 db csípős száraz pirospaprika
  • 1 db kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db TV paprika
  • pár szem feketebors
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 szál lestyán
  • kevés vágott petrezselyem- és zeller zöldje
  • 1 db egész burgonya meghámozva
  • 2.5 liter víz

Elkészítés

Az alaposan megmosott, megtisztított kacsáról lekanyarítjuk a bőrös combokat, szép formában kivágjuk a mellét, bőrében hagyjuk, félre tesszük más alkalomra. A maradékról lebontjuk a bőrös – hájas részeket, összevágjuk, zsírjára sütjük, leszűrjük, ez is majd más alkalommal kerül fogyasztásra.

A húsos-csontos aprólékból, far-hátából, szárnyából húsleves szerűen készítjük el a kacsalevest. Apróbb darabokra vágjuk, hideg vízbe tesszük, felforraljuk, pár percig főzzük, amíg jó habos lesz a teteje, majd elzárjuk a hőt, leszedjük a habot, kiszedjük és leöblítjük a benne levő aprólék félét. Másik fazékba átszűrjük a levet. Belehelyezzük a leöblített aprólékot, lassú tűzön felforraljuk, beleszórjuk a sót, borsot, csöves piros- és TV paprikát, fokhagymát, a megmosott vöröshagymát héjastól. Félfedő alatt még 40 percig nagyon lassan tovább főzzük. Ne zubogjon, éppen csak mozogjon a teteje, így nem lesz zavaros a levesünk.

Közben megtisztítjuk és hasábokra vágjuk a zöldségeket, majd a lestyán kivételével a levesbe tesszük. Újabb háromnegyed óráig főzzük, s közben kanállal szedegetjük a tetejéről a zsírt. Ha nagyon elforrna a leve, 2 dl forró vízzel pótoljuk. A főzés befejezése előtt beletesszük a burgonyát, amit csak pár percig főzünk, majd kivesszük. Amikor minden ízesre puhult, elzárjuk a tüzet, beletesszük a lestyánt, lefedjük, 1-2 órát pihentetjük.

Tálaláskor mély tányérokba rakjuk a közben külön megfőzött és leszűrt óriás csigatésztát, 1-2 zöldséget és husit, majd óvatosan rászűrjük a felforrósított levest. A főtt burgonyát más ételhez használom fel. Ld. feltöltve: Burgonyapüré krumplitallérral. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Kacsaleves csigatésztával recepthez kapcsolódó receptek

Kacsaleves csigatésztával

Kacsaleves csigatésztával

A kacsa ízletes, forró levese hűvösebb napokon alaposan felmelegíti az embert, bár eléggé kalória dús. :) A húsról lefejtett bőrös-zsíros részeit vágjuk apróra, és kevés vízben és 1-2 gerezd fokhagyma társaságában süssük zsírjára.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés