Kacsamáj tejben sütve recept

Kacsamáj tejben sütve
3.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
8606

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Aki idő híján problémásnak tartja a tejben párolást, amitől ugyan különlegesen omlós lesz a máj, sütheti a megszokott módon is. A fotón 'Zöldséges rizottó' mellé tálaltam, mely receptjeim között a címszó alatt található.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 db kacsamáj
  • 2 dl sózott tej
  • 20 dkg kacsaháj
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Fedővel ellátott öblös sütőedény aljára tesszük a kacsahájat, ráhelyezzük a megtisztított, félbe vett májakat. Ne szeleteljük fel. Nagyon ügyeljünk rá, hogy zöldes epemaradék ne maradjon rajtuk, mert megkeseríti az ételt!

2 dl, vagy annyi sózott tejjel felöntjük, amennyi éppen ellepi. Hűtőbe tesszük, 2-3 órányi áztatás után addig pároljuk normál lángon, állandóan figyelve, amíg a tej el nem fő róla. Ekkor levesszük a fedőt, s a májat saját zsírján sütjük még néhány percig. Dobhatunk mellé tisztított, félbe vágott fokhagymát, amit pirulás előtt kiveszünk.

Tálalásnál fűszerezzük, bár anélkül adja ki a sajátos ízét. Köret mellé főételként, vagy lehűtve, zsírjával megkent kenyéren, vékonyan felszeletelve kínáljuk friss paprikával paradicsommal, hűs saláta- vagy kovászos uborkával. :)

Jó étvágyat kívánok!

Készítette: Nyersné Vajda Márta


Kacsamáj tejben sütve recepthez kapcsolódó receptek

Kacsamáj tejben sütve

Kacsamáj tejben sütve

Aki idő híján problémásnak tartja a tejben párolást, amitől ugyan különlegesen omlós lesz a máj, sütheti a megszokott módon is. A fotón 'Zöldséges rizottó' mellé tálaltam, mely receptjeim között a címszó alatt található.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés