Kacsamájpástétommal töltött karalábé tejfölös, fehérboros szószban recept

Kacsamájpástétommal töltött karalábé tejfölös, fehérboros szószban

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
246

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hogy ne mindig a megszokott darálthús legyen a töltelék.

2 személyre

  • 2 db karalábé leveleivel
  • 10 dkg kacsamájpástétom
  • 5 dkg vagdalt bacon
  • 1 pohár rizs
  • 1 db tojás
  • petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 db szárnyas leveskocka
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • tárkony
  • 4 db krumpli
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés

A karalábé alját levágom, megpucolom, a használható leveleket félreteszem A krumplikat is meghámozom. A hagymákat aprítom.

A karalábékat és a krumplikat felteszem főni annyi vízben, hogy félig ellepje, sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Amikor már félig puha, hozzáöntöm a tejet. A rizst félig megfőzöm.

Egy serpenyőben vajon megpirítom a bacont, majd megdinsztelem a hagymát, egy keverőtálba teszem. Hozzáadom a rizst, a pástétomot, ráütök egy tojást, teszek bele aprított petrezselymet, fűszerezem, összekeverem.

A karalábék belsejét cseresznyemagozóval kivájom, majd megtöltöm. A maradék masszából 4 db golyót formázok, berakom a serpenyőbe. A karalábé golyócskákat és a felszeletelt krumplit melléteszem, a főzőlét és a bort ráöntöm.

A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 20 perc elteltével tejföllel behabarom. Hozzáteszem a karalábé leveleket, visszarakom a a karalábékat és zöldségeket, visszarakom a sütőbe, s még 10 percig grillezem.

Tálalok. A tányérra kerül egy karalábé, két gombóc, karalábé golyócskák és krumpli. Meglocsolom szafttal és megszórom petrezselyemmel.


Kacsamájpástétommal töltött karalábé tejfölös, fehérboros szószban recepthez kapcsolódó receptek

Kacsamájpástétommal töltött karalábé tejfölös, fehérboros szószban

Kacsamájpástétommal töltött karalábé tejfölös, fehérboros szószban

Hogy ne mindig a megszokott darálthús legyen a töltelék.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés