Kacsamell saláta recept

Kacsamell saláta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tusnádi Nikolett

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2043

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kacsamell saláta receptjét ehető virágos salátakeverékkel tehetjük még izgalmasabbá.

2 személyre

  • 1 db kacsamell
  • mustos mustár
  • rózsabors
  • hosszúbors
  • citrom
  • 1 ek méz
  • olíva- vagy napraforgó olaj
  • ehető virágos saláta keverék (árvácska)
  • 2 db salottahagyma

A sütőt előmelegítem 180 C-ra. A kacsamellett megmosom, fűszerezem, rózsaborssal és hosszúborssal. A serpenyőt jól felmelegítem, majd 2 percre bőrrel lefelé beleteszem, majd kiveszem 5 percet pihenni, aztán visszateszem bőrrel felfelé is. Utána 10-15 percre a sütőbe helyezem, közben összekeverem a salátaöntetet. 1 púpos evőkanál mustos mustárt, egy kifacsart citrom levét és egy kanál mézet jól elkeverek, majd olívaolajjal felhígítom (napraforgóolajjal is kipróbáltam, az is jó). Az öntet felével megszóróm a salátát és 2 db salottahagymát felkarikázok, óvatosan elkeverem. Ha a kacsamell elkészült és pihent 10 percet, akkor felvágom vékony szeletekre és a salátára helyezem, majd megszóróm az öntettel.


Kacsamell saláta recepthez kapcsolódó receptek

Kacsamell saláta

Kacsamell saláta

A kacsamell saláta receptjét ehető virágos salátakeverékkel tehetjük még izgalmasabbá.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés