Kacsapecsenye recept

Kacsapecsenye
3.5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
14682

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kacsapecsenye a legegyszerűbb, de legfelségesebb pecsenyereceptek egyike.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db pecsenye kacsa

A párolt káposztához:

  • 1.5 kg fejes káposzta
  • 2 lapos evőkanál só
  • 5 evőkanál kacsazsír
  • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 mokkáskanál őrölt jó minőségű (házi szegedi) pirospaprika
  • 3 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál cukor
  • egy kevés delikát ételízesítő
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0.5 kg sós vízben főtt burgonya

Elkészítés

A sütés előtti este jól besózzuk a szépen megtisztított, előkészített kacsát. A sütőtepsibe rakjuk, majd alufóliával letakarva a hűtőbe tesszük éjszakára. Másnap az előmelegített sütőbe tesszük, sem vizet, sem zsíradékot, sem más adalékot nem adunk hozzá. A sótól ereszt annyi levet, amivel elindíthatjuk a sütést, és a gyenge kacsa omlósra, puhára sül a saját levében. Félidőben megfordítjuk, saját levével locsolgatjuk, szép piros, ropogósra sütjük - az utolsó fázisban, már fólia nélkül.

Közben a káposztát vékony csíkokra szeljük, majd két evőkanál sóval lesózzuk, és állni hagyjuk. A kacsa zsírjából kiveszünk 5 evőkanálnyit, ezen megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, kicsit megsózzuk, hogy könnyebben dinsztelődjön, majd rárakjuk a felszelt, a sóból kinyomkodott káposztát. Borsozzuk, köménymagot és pirospaprikát szórunk rá. Rövid ideig együtt sütjük, amíg kissé összeesik. Ekkor rákerül az ecet, a cukor és az ételízesítő. Gyakori kevergetés mellett, fedő alatt pároljuk készre. Amennyiben szükséges ismét megsózzuk.

A megtisztított, kockázott burgonyát, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Fedő alatt egy kicsit állni hagyjuk, majd beleforgatjuk a tepsibe, amiben a kacsa sült. Természetesen csak egy kevés kis zsírt hagytam benne. A sült pecsenyét a zsíros burgonya és a párolt káposzta társaságában tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kacsapecsenye recepthez kapcsolódó receptek

Kacsapecsenye

Kacsapecsenye

A kacsapecsenye a legegyszerűbb, de legfelségesebb pecsenyereceptek egyike.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés