Kacsaszárny tő vegyes sültkörettel

Kacsaszárny tő vegyes sültkörettel

A friss vörös káposzta nem csak köménymagosan, savanykásra dinsztelt köretként állja meg a helyét, hanem vastagra szeletelt sült káposztaként is. A rálocsolt ízes szaft különlegesen finommá teszi. Gyermekek, kis étkű idősek porciója lehet akár még Karácsonykor is.

4 személyre

  • 8 db tisztított kacsaszárny tő
  • durva tengeri sókristály
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • majoránna
  • fokhagyma
  • 8 db tisztított burgonya
  • 8 szelet bajor sonka (5 dkg) csíkokra vágva
  • 4 db kétujjnyi vastagra vágott friss vöröskáposzta szelet
  • 6 gerezd fokhagyma hajában
  • 1 db 8 cikkre vágott birsalma héjastól
  • 2 db paradicsom
  • friss snidling
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A csontos húst besózzuk, fűszerezzük, rövid ideig állni hagyjuk. Az egészben hagyott burgonyát 5-6 helyen beirdaljuk. Nagy sütőtálba vagy tepsibe helyezzük a húst, a burgonyákat, a birs cikkeket, a káposzta szeleteket, rászórjuk a hajában hagyott fokhagyma gerezdeket, durva sókristállyal jócskán megpergetjük, a 200 fokos sütőbe toljuk.

Huszonöt perc múlva a kisülő zsírral meglocsoljuk a köretet, megfordítjuk a húst, a tálat vagy tepsit befedjük alufóliával, 160 fokra csökkentjük a hőfokot, 80 percig pároljuk az ételt. Ezután kibontjuk a fólia alól, bőségesen meglocsoljuk a kisülő szafttal, visszafordítjuk a combokat, a burgonya vágatokba sonkacsíkokat helyezünk, fólia nélkül tovább sütjük puhán ropogós pirosra. Amint kész, kivesszük a sütőből, letakarjuk alufóliával, pár percig pihentetjük.

Tányérokba igazítjuk, a fokhagymákat ügyesen kinyomjuk, hogy egészben maradjanak. Piros paradicsom cikkekkel, apróra vágott snidlinggel megszórjuk, forrón, puha kenyérkével tálaljuk..

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta