Kagylótészta ricottás töltelékkel - hidegen, melegen recept

Kagylótészta ricottás töltelékkel  - hidegen, melegen
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1679

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A sokoldalúan használható ricotta ránézésre nagyon hasonlít a túróhoz, de sajt félének tartják, ugyanis a tehén-, ritkábban juhtej felmelegített savójából nyerik, és a keletkezett masszából a lehűlés utáni újabb felmelegítéskor válik kétfelé a sajt és a lé. Lecsepegtetve nem áll teljesen össze, kicsit túrós állagú lesz. Jócskán semleges íze miatt édesen vagy sósan, fűszerezve is használják az ételek készítésénél, süteményeknél. Mivel nem zsíros, kevés kalóriát tartalmaz. Köszönöm a TV Paprika Magazin receptötletét.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg méretes, száraz kagylótészta
  • 1 evőkanál olaj
  • 0.5 evőkanál só
  • 3 db paradicsom
  • 1 kis fej reszelt vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 dl sűrű paradicsomlé
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 szál bazsalikom
  • 40 dkg ricotta
  • 3 kanál sűrű tejföl
  • 10 dkg füstölt krémsajt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 db tojásnyi mozzarella golyó reszelve
  • 2 evőkanál parmezánforgács
  • 0.5 csokor petrezselyemzöldje
  • 1 mokkáskanál só
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

A tésztát forró, sós vízben 1 evőkanál olajjal al dente főzzük, hideg víz alá tesszük, leszűrjük.

A megmosott paradicsomokat vastag karikára szeljük, levét-magját félretesszük, a húsát nagyobb kockákra vágjuk. A reszelt vöröshagymát 1 evőkanál olajban megfuttatjuk, hozzákeverjük a paradicsomkockát, zsírjára sütjük, felöntjük a paradicsomlével, 1-2 percig forraljuk. Sózzuk, cukorral aromásítjuk, beleszórjuk a felaprított bazsalikomlevélkéket és 1 evőkanál parmezánnal illatosítjuk.

A ricottát elkeverjük a tejföllel, krémsajttal, darált dióval, lereszelt mozzarellával, a maradék parmezánnal, apróra vágott petrezselyemzölddel. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, beletöltjük a tésztákba. Hőálló, laposabb tálba öntjük a paradicsomszószt, ráültetjük a kagylókat, kanalazhatunk a tetejükre is.

Kitűnő előétel vagy önálló vacsora akár a 170 fokos sütőben 20 percig átsütve, akár hidegen tálalva - tetszés szerint. Óriáskagylóban jobban mutat a töltelék, de bízom benne, így is elfogy:)! Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Kagylótészta ricottás töltelékkel - hidegen, melegen recepthez kapcsolódó receptek

Kagylótészta ricottás töltelékkel  - hidegen, melegen

Kagylótészta ricottás töltelékkel - hidegen, melegen

A sokoldalúan használható ricotta ránézésre nagyon hasonlít a túróhoz, de sajt félének tartják, ugyanis a tehén-, ritkábban juhtej felmelegített savójából…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés