Kajszis piskóta

Kajszis piskóta

Barackérés idején nagyon gyorsan elkészíthetjük ezt a finom kajszis piskóta receptet.

4 személyre

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál víz
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kg sárgabarack
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A 6 tojásból és a hozzávalókból kikeverünk egy jó nagy adag piskótatésztát, és zsírozott, lisztezett, tepsibe öntjük. A tetejét sorban kirakjuk hámozott, felezett barackokkal úgy, hogy előtte lisztbe mártjuk a barackok homorú felét. Én hámozott, szeletelt mandulával is megszórom, ha van a háznál, mert attól még finomabb lesz.

Előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 30-35 percig süssük tűpróbáig. Ha kész, azon melegében vaníliás porcukorral szórjuk meg, és úgy szeleteljük, hogy középen legyen a barack.

Jó étvágyat!