Kakaós-kókuszos krémes recept

Kakaós-kókuszos krémes
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
5109

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tésztába a narancslé, míg a krémbe a narancshéj. Szerintem ez a kombináció adta meg a kellemes aromáját a süteménynek.

6 személyre

  • Tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 db egész tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 db bionarancs leve

Kókuszos töltelékhez:

  • 7 db tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

A krémhez:

  • 6 db tojássárgája
  • 1 csomag hólabda pudingpor
  • 4 dl tej
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg Rama vajas íz
  • 1 db bionarancs héja reszelve

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk robotgéppel, és hűtőbe tesszük 1 órára. Két lapot nyújtunk, egyik lapot sütőlemezre tesszük.

A 7 tojásfehérjéből kemény habot készítünk, a kristálycukrot apránként adagoljuk hozzá, ha már kissé felverődött. Majd a kókuszt, de ezt már fakanállal keverjük össze. Ajánlatos komoly gépet beszerezni, mert sokkal könnyebben tudunk dolgozni. Ezt a masszát rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára, a másikkal pedig beborítjuk. Előmelegített

sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a pudingporral, vaníliás cukorral és a tejjel, ebből sűrű krémet főzünk állandó keverés mellett. Végül a narancs héjával elkeverjük.

A Rama vajat habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez adjuk.

Ezután a kihűlt tésztára kenjük a krémet, és díszítő vonásokat készítünk rajta. Reszelt csokoládéval megszórjuk. Hűtőbe tesszük, majd kedvünkre szeleteljük.

Sütési hőfok: 180°C

Sütési mód: alul-felül

Tepsi mérete: 32x24 cm


Kakaós-kókuszos krémes recepthez kapcsolódó receptek

Kakaós-kókuszos krémes

Kakaós-kókuszos krémes

A tésztába a narancslé, míg a krémbe a narancshéj. Szerintem ez a kombináció adta meg a kellemes aromáját a süteménynek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés