Kakaós-túrós boci

Kakaós-túrós boci
A kakaós linzerszerű tésztán, egy finom túrókrém található. A túrókrémre pedig különböző nagyságú, kakaós tészta körök kerültek. Nagyon egyszerű elkészíteni, elronthatatlan! Ízre is nagyon finom - látványban sem az utolsó!
8 személyre

  • Tészta hozzávalói:
  • 55 dkg liszt
  • 25 dkg ráma margarin (olvasztott)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 db tojás
  • fél cs. sütőpor
  • Töltelék hozzávalói:
  • 1 kg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs. vanília ízű pudingpor (főzős)
  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg ráma margarin (olvasztott)
  • 2 cs. vaníliás cukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Elkészítés: (Tepsi mérete: 30cm x 33cm)

1. A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a sütőport, a porcukrot, majd hozzá adjuk a tojásokat és az olvasztott (de már nem meleg) margarint. Az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk. Egy lágy, de nem ragacsos tésztát kapunk, amit folpackba csomagolunk és betesszük a hűtőbe pihenni, amíg a túrókrémet elkészítjük.

2. A túróba tesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport, a tojások sárgáját és az olvasztott margarint. Egy botmixerrel jól összekeverjük (pépesítjük).

3. Tésztát kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk, egy nagyobb és egy kisebb részre vágjuk (kb. 1/3, 2/3 arányban). Lisztezett, sík felületen a nagyobb tészta darabot tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Erre egyenletesen rásimítjuk a túrókrémet. A kisebb tészta darabot vékonyra (kb. 2-3 mm) kinyújtjuk és három különböző méretű pohárral kiszaggatjuk. A krémtúró tetejére tetszőlegesen ráhelyezzük a kiszaggatott tészta köröket.

4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40-45 percig sütjük. Mikor kihűlt, szép, egyforma kockákra felvágjuk!