Kakaós croissant recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
A kakaós croissant-t reggelire, uzsonnára gyümölccsel tálaljuk, friss mentalevéllel vidámítjuk.
A recept hozzávalói ( személyre)
Tészta:
- 11 g porélesztő
- 4 dl langyos tej
- 4 ek porcukor
- 1 mokkáskanál só
- 50 dkg liszt
- 4 db tojás
- 5 dkg vaj vagy 3 ek étolaj
Töltelék:
- 20 dkg vaj
- 5 ek kristálycukor
- 2 ek holland kakaópor
Elkészítés
A kenéshez a felvert tojásból evőkanálnyit félreteszünk, a maradékot a liszt és az élesztő nélkül a tészta többi hozzávalóival a kenyérsütő gépbe öntjük, elkeverjük, rászórjuk a lisztet, élesztőt, kelesztő programra állítjuk. A duplájára kelt tésztát kivesszük,cipóvá formáljuk, hosszú téglalappá nyújtjuk.
A töltelékhez összekeverjük a vajat a kristálycukorral és a kakaóporral. A kinyújtott tésztát megkenjük a lágy kakaós vaj felével, rövidebb oldalán feltekerjük, magunk elé fordítjuk, félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, rákenjük a maradék kakaós vajat, feltekerjük, megint kinyújtjuk, 8 felé vágjuk, kifliket formálunk, sütőpapíron a tepsi hátoldalára tesszük, kb. 3/4 óra alatt - langyos helyen letakarva - a duplájára kelesztjük, közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Az újból megkelt kifliket megkenjük a félretett felvert tojással, a forró sütőbe tesszük, kb. 25 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Készítette: Nyersné Vajda Márta
Kakaós croissant recepthez kapcsolódó receptek
Kakaós croissant
Hozzászólások a(z) Kakaós croissant recepthez




