Kakaós csiga recept

Kakaós csiga
4.5 10

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
25318

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Amennyiben valaki az összes tésztát kakaós csigának szeretné elkészíteni, úgy a töltelék mennyiségét duplán kell venni, és amikor a sütés végén forró vaníliás tejjel meglocsoljuk a tésztánkat, azt is duplázni kell.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 2.5 dkg élesztő
  • 5 dkg ráma margarin
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpozott evőkanál jó minőségű kakaópor

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, közben a lisztet átszitáljuk. A cukrot felöntjük egy dl langyos tejjel, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztbe belekerül a só, a tojás, a felfuttatott élesztő, az olvasztott margarin, és a többi tejjel bedagasztjuk a tésztát. Simára, hólyagosra dagasztjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd kettéosztjuk. A fenti kakaós töltelék a felébe elegendő, így 12 db csigát kapunk. A tészta másik felét én paprikás pomposnak készítettem el.

Vékonyra kisodorjuk a tésztánkat, megkenjük olvasztott zsírral, vagy margarinnal, és rászórjuk a kakaós kristálycukrot, majd feltekerjük, mint a kalácsot, és 12 részre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Előmelegített gázsütőben 4-5 fokozat kb. fél óra.

Ekkor, ha már szép rózsaszín, kivesszük a sütőből, és meglocsoljuk egy dl forró tejben elkevert egy csomag vaníliás cukorral, majd visszatesszük öt percre a sütőbe. Ez idő alatt a tészta elissza a cukros tejet. Tálalásnál még meghintjük vaníliás porcukorral. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Kakaós csiga recepthez kapcsolódó receptek

Kakaós csiga

Kakaós csiga

Amennyiben valaki az összes tésztát kakaós csigának szeretné elkészíteni, úgy a töltelék mennyiségét duplán kell venni, és amikor a sütés végén forró vaníliás tejjel meglocsoljuk a tésztánkat, azt is duplázni kell.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kakaós csiga recepthez

thumb
ibi1950 - 2011. november 19.
Kedves Anita! Én nem paprikás csigát készítek, hanem pompost, ami úgy van feltekerve mint a kalács, és lábasban patkószerűen befordítva, megsütve. A tésztájához nem teszek pluszba olajat, de amikor kinyújtom a tésztát, akkor megkenem olvasztott zsírral, vagy langyos olajjal, arra szórom a sót, és a pirospaprikát, és utána tekerem fel. Remélem segíthettem, jó sütést kívánok: ibi1950
Fábián Anita - 2011. november 19.
Ha paprikás csigát készítesz, nem raksz hozzá egy kis olajat?
Spitz Margit,Spicur - 2011. szeptember 01.
Felénk a paprikás csiga is hagyomány,akár csak a kakaós,úgy készítjük cukorral összekeverve,és rászórva a tésztára, aztán feltekerve,úgy mint a kakaósat.Aki először kóstolta azt hitte lekvár van benne.Nagyon finom!!