Kakaós kuglóf recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Egyszerű, ám nagyon finom kuglóf pl. reggelire egy bögre forró kakaóval.
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 15 dkg porcukor
- 12.5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaó
- 2 dl tejszín
- 1 tábal tortabevonó csokoládé
Elkészítés
Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a két egész tojást. Ezután keverjük jó habosra, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele az olvasztott margarint, és a tejszínt.
Végül szitáljuk bele a sütőporral összekevert lisztet, majd szintén a robotgéppel keverjük simára a masszát.
Ezután osszuk el kétfelé, majd az egyik felét öntsük bele a kivajazott, teflonos kuglófformába.
A tészta másik feléhez keverjük hozzá a kakaót, majd öntsük rá a formában lévő tészta tetejére. Ezután egyenletesen simítsuk el a tésztát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, és csorgassuk rá a teljesen kihűlt kuglófra, majd várjuk meg még teljesen megdermed.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.