Kakaós kuglóf

Kakaós kuglóf

Egyszerű, ám nagyon finom kuglóf pl. reggelire egy bögre forró kakaóval.

4 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 12.5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 2 dl tejszín
  • 1 tábal tortabevonó csokoládé
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a két egész tojást. Ezután keverjük jó habosra, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele az olvasztott margarint, és a tejszínt.

Végül szitáljuk bele a sütőporral összekevert lisztet, majd szintén a robotgéppel keverjük simára a masszát.

Ezután osszuk el kétfelé, majd az egyik felét öntsük bele a kivajazott, teflonos kuglófformába.

A tészta másik feléhez keverjük hozzá a kakaót, majd öntsük rá a formában lévő tészta tetejére. Ezután egyenletesen simítsuk el a tésztát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, és csorgassuk rá a teljesen kihűlt kuglófra, majd várjuk meg még teljesen megdermed.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.