Kakaós medvetalp recept

Kakaós medvetalp

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1119

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez olyan igazi délutáni süti, amit egy csésze gőzölgő kávéhoz vagy egy bögre habos kakaóhoz a legjobb fogyasztani.

5 személyre

  • 10 dkg liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg margarin

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük. A formákat vékonyan kikenjük margarinnal.

Először a lisztet keverjük el a sütőporral, kakaóporral. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró vajat. Végül beleforgatjuk a kakaós lisztet.

A masszát az előkészített formákba kanalazzuk, de nem töltjük meg teljesen. 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12-13 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbát végezni.

A sütit a formából még melegen kivesszük. Ha nehezen menne, akkor a forma másik oldalát egy picit megütögetjük.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Az 5 személyre számolt adagból kb. 14 darab jön ki.


Kakaós medvetalp recepthez kapcsolódó receptek

Kakaós medvetalp

Kakaós medvetalp

Ez olyan igazi délutáni süti, amit egy csésze gőzölgő kávéhoz vagy egy bögre habos kakaóhoz a legjobb fogyasztani.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés