Kalácspuding fehércsoki-szósszal recept

Kalácspuding fehércsoki-szósszal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2159

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Reinkarnáció - a kalács túlélte!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg kalács
  • 2.5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 7 dl tejszín
  • 35 dkg fehér csokoládé
  • 7 db tojássárgája
  • 2 db tojás

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 130°C-ra kalácsot egy sütőpapírral kibélelt tepsiben aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük hűlni.

A tejet és a cukrot összekeverjük 6 dl tejszínnel, és közepes lángon addig forraljuk, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. A tűzről levéve hozzáadjuk az apróra vágott csokoládé felét, és simára keverjük.

A tojássárgájákat az egész tojásokkal együtt enyhén felverjük, majd lassan a csokoládés öntethez adjuk.

A kalácsszeleteket egy hőálló edénybe fektetjük, ráöntjük a csokoládés keverék felét, és 15 percig állni hagyjuk. Ezután hozzáöntjük a maradék öntetet is, és alufóliával letakarjuk.

A kalácsot 180 °C-os sütőben 45 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva további 15 percig a sütőben hagyjuk.

Közben felforraljuk a maradék tejszínt, és hozzákeverjük a maradék csokoládét. A pudingot a forró csokoládészósszal meglocsolva, melegen tálaljuk.


Kalácspuding fehércsoki-szósszal recepthez kapcsolódó receptek

Kalácspuding fehércsoki-szósszal

Kalácspuding fehércsoki-szósszal

Reinkarnáció - a kalács túlélte!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés