Kapormártás friss kaporból recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
olyankor szoktam készíteni, amikor előző nap húslevest főztem, és maradt a levesből és a levesben főtt húsból is.
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók
- 1 csokor friss, gyenge kapor
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 0.5 l húsleves
- 1 karika citrom
- 2 evőkanál kókuszolaj vagy étolaj
- annyi liszt, amennyit az olaj felvesz
- 1 pohár 12%-os tejföl
- esetleg tejszín
- pici cukor
- citromlé
Elkészítés
Az olajat felhevítjük, kezdettől fogva sütjük benne a megtisztított vöröshagymát, majd rászórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Vigyázzunk, hogy se a rántás ne legyen barna, se a hagyma ne égjen meg! A tűzről levéve beleforgatjuk a megmosott és apróra vágott kaporlevelek háromnegyedét. A tűzre visszatéve felöntjük a húslevessel, jól kiforraljuk, és közben beletesszük a citromkarikát. Kevés ideig együtt főzzük, majd hőkiegyenlítéssel belekeverjük a tejfölt, majd citromlével és kevés cukorral pikánsra ízesítjük. Amennyiben szükséges, a tejföl hozzáadásakor ételsűrítővel sűríthetjük. A levesben főtt hús mennyei kiegészítője. Jó étvágyat kívánok!