Káposztás csiga recept

Káposztás csiga
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1788

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazán puha, omlós sós kalács akár uzsonnára vagy egy remek második fogása az ebédnek.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2.5 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás sárgája

Töltelékhez:

  • 1 kg káposzta
  • 2 teáskanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 0.5 dl olaj
  • 2 evőkanál tej a kenéshez

Elkészítés

A káposztát lereszeljük, meghintjük sóval és kb. 1 órára félretesszük. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. Egy tálba öntjük a lisztet, a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját és alaposan kidagasztjuk.

Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A levet eresztett káposztát kicsavarjuk. Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk a káposztát, borsozzuk és néha-néha megkavarva kb. 15 perc alatt megpirítjuk. Megkóstoljuk, ha még szükséges, sózhatjuk, borsozhatjuk. Hagyjuk kihűlni.

A megkelt tésztát lisztezett felületen fél cm vastag, téglalap alakra nyújtjuk. Ráhalmozzuk a pirított káposztát, majd egy kanállal szépen elegyengetjük rajta. A szélesebb oldaláról kezdve feltekerjük. Kb. 3 cm széles csigákat vágunk le. Kicsit igazítunk rajtuk, hogy szép formájuk legyen, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb. Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

A sütőből kivéve lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva 10 percet még hagyjuk puhulni. 12 db nagyobb csiga lett belőle.


Káposztás csiga recepthez kapcsolódó receptek

Káposztás csiga

Káposztás csiga

Igazán puha, omlós sós kalács akár uzsonnára vagy egy remek második fogása az ebédnek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés