Káposztás csülök kölessel recept

Káposztás csülök kölessel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1408

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A káposztás csülök kölessel nem más, mint egy továbbfejlesztett székelykáposzta recept.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 1 db kisebb, kicsontozott első csülök
  • 0.5 kg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db közepes sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 pohár tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

A felkockázott csülökből saját ízlés szerint pörköltet készítünk, erre kerül rá a zsülienre vágott sárgarépa és a kissé apróbbra vágott savanyú káposzta. Amennyiben szükséges, mossuk át a káposztát, hogy ne legyen nagyon savanyú. A sózással is csínján bánjunk, nehogy elsózzuk az ételt.

Amikor már puhul a hús, és nincs sok idő már a főzésből, akkor kerül bele a jól megmosott köles, ami felveszi az étel levét, és megpuhul benne.

Tálaláskor tejfölt és friss ropogós kenyeret kínáljunk hozzá.

Jó étvágyat kívánok mindenkinek!


Káposztás csülök kölessel recepthez kapcsolódó receptek

Káposztás csülök kölessel

Káposztás csülök kölessel

A káposztás csülök kölessel nem más, mint egy továbbfejlesztett székelykáposzta recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés