Káposztás fodroska recept

Káposztás fodroska
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
365

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyik legegyszerűbb tésztás fogás, amit a család egyik fele jó borsosan, a másik fele pedig cukorral meghintve szeret.

3 személyre

  • 1 fej közepes káposzta
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 3 evőkanál olaj
  • 25 dkg fodros kockatészta

Elkészítés

A káposzta 2-3 külső levelét leszedjük, majd a torzsa kivételével lereszeljük. Meghintjük a sóval és jól összeforgatjuk. Hagyjuk állni 10-15 percet, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a levet.

Egy magas falú serpenyőbe tesszük, rálocsoljuk az olajat és lepirítjuk. Megszórjuk borssal.

A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízben átöblítjük, majd lecsepegtetjük.

A lecsepegett tésztát a káposztához keverjük, ha szükséges, még sózzuk. Pár percre visszatesszük a tűzre és átforrósítjuk.


Káposztás fodroska recepthez kapcsolódó receptek

Káposztás fodroska

Káposztás fodroska

Az egyik legegyszerűbb tésztás fogás, amit a család egyik fele jó borsosan, a másik fele pedig cukorral meghintve szeret.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés