Káposztás pirog recept

Káposztás pirog

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3368

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tasakoljuk a sikert - benne káposztával!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 38 dkg liszt
  • 0.25 kiskanál só
  • 0.5 evőkanál sütőpor

A töltelékhez:

  • 2 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 35 dkg savanyú káposzta
  • só, bors

Elkészítés

A felhevített vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott és lecsepegtetett káposztát, és 5 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük hűlni.

A tojást és a tejfölt alaposan összedolgozzuk. A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a sütőport, majd a tojásos-tejfölös keverékkel belisztezett felületen tésztává gyúrjuk.

A tésztát kettéosztjuk, egyenként 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és 3 cm-es korongokat szaggatunk belőle. A korongok közepére tölteléket kanalazunk, majd a széleket körben bevizezzük, félhold alakban összehajtjuk, és összenyomjuk. (Esetleg egy villa hegyével is megszurkáljuk.)

A pirogokat enyhén sós, lobogó vízben addig főzzük, míg a felszínre nem jönnek (kb.3-5 perc), majd leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, és a maradék káposztás töltelékkel a tetején tálaljuk.


Káposztás pirog recepthez kapcsolódó receptek

Káposztás pirog

Káposztás pirog

Tasakoljuk a sikert - benne káposztával!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés