Káposztás pirog házilag recept

Káposztás pirog házilag
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
3670

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A káposztás pirog kitűnő étel például vacsorára.

2 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 8 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 tojás
  • 1 dl tejföl
  • A kenéshez:
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg káposzta
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

A káposztát lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Néhány percig pároljuk, majd kevés bort öntünk hozzá, és addig folytatjuk a párolást, míg a folyadék teljesen el nem párolog. Őrölt borssal, esetleg kevés sóval ízesítjük. Ha kihűlt, és szükséges, lecsorgatjuk.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a közepén mélyedést képzünk, ebbe tesszük a puha, de nem olvadt vajat, a sót, és összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és sima tésztává gyúrjuk. Golyó alakúra formázva, a hűtőben 45 percig pihentetjük.

Ezután 5 mm vastagra nyújtjuk, egy jó nagy átmérőjű derelye formába helyezzük, és összepréseljük. Ha ilyen nincs, akkor 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. A közepére halmozzuk a tölteléket, a szélét egy villával lenyomkodjuk így nem jön ki a töltelék és mutatós is lesz. A tetejét tojással megkenjük. A félhold alakú pirogokat kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített forró sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.


Káposztás pirog házilag recepthez kapcsolódó receptek

Káposztás pirog házilag

Káposztás pirog házilag

A káposztás pirog kitűnő étel például vacsorára.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés