Káposztás rétes recept

Káposztás rétes

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

95 perc

Megnézték:
2012

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A bajor Alpokból származó rétest rendhagyó módon sütés előtt szeleteljük fel, és a csigákat mutatósan felsorakoztatjuk a tepsiben. Ha a tészta sütés közben túl gyorsan pirul, takarjuk le félidőben alufóliával.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 3 evőkanál napraforgóolaj + egy kevés a bekenéshez
  • 35 dkg liszt és egy kevés a nyújtáshoz
  • 0.25 kiskanál só
  • 1 dl erős húsleves
  • 12.5 dkg olvasztott vaj a bekenéshez és egy kevés a tepsihez
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál ecet

A töltelékhez:

  • 25 dkg sovány füstölt szalonna
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 1.25 dl erős húsleves vagy száraz fehérbor
  • 1 evőkanál köménymag
  • só, bors

Elkészítés

A tésztához az összes hozzávalót 1,25 dl langyos vízzel összegyúrjuk, és 30 percig pihentetjük. A sütőt 220 °C-ra (légkeveréses sütő 200 °C, gázsütő 4–5-ös fokozat) előmelegítjük; a tepsit kivajazzuk. A sütő aljára egy forró vízzel teli tűzálló edényt teszünk.

A töltelékhez a szalonnát, miután eltávolítottuk a bőrét, kockákra vágjuk, és egy nagy serpenyőben megpirítjuk. Összevágjuk a káposztát, a szalonnához adjuk és köménymaggal fűszerezzük. Ráöntjük a húslevest, és gyenge tűzön, fedő alatt 10 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, és egy szűrőben lecsepegtetjük.

A tésztát 3 részre osztjuk, egy belisztezett konyharuhán egyesével óvatosan kinyújtjuk, és kézháttal papírvékonyra húzogatjuk. A tésztalapokat megvajazzuk. A tölteléket a réteslapokra halmozzuk, de a széleket a hozzánk legközelebb eső kivételével szabadon hagyjuk, és bekenjük húslevessel.

A réteseket a konyharuha segítségével felgöngyöljük, és 6 cm széles darabokra vágjuk. A tekercseket a talpukra állítva, egymáshoz nem túl szorosan a tepsibe tesszük. Megkenjük a maradék vajjal, majd 35–45 percig sütjük, közben a húslevessel vagy száraz borral 10 percenként meglocsoljuk. Forrón, a tepsiben tálaljuk.


Káposztás rétes recepthez kapcsolódó receptek

Káposztás rétes

Káposztás rétes

A bajor Alpokból származó rétest rendhagyó módon sütés előtt szeleteljük fel, és a csigákat mutatósan felsorakoztatjuk a tepsiben. Ha a tészta sütés közben…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés