Káposztás sztrapacska recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Sztrapacska káposztával - tökéletes párosítás!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 80 dkg burgonya
- 40 dkg liszt
- 2 db tojássárgája
- 1 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj + a tepsibe
- 50 dkg savanyú káposzta
- 1 kiskanál kömény
- 2 dl tejföl
- só, víz
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük, majd a liszttel, a tojássárgájával, némi sóval és kevés vízzel sűrű galuskatésztát keverünk belőle. A tésztát lobogó sós vízbe szaggatjuk, majd ha megfőtt, leszűrjük.
Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kinyomkodott savanyú káposztát, megszórjuk a köménnyel, és megpároljuk (az sem baj, ha kicsit megpirul).
A galuska felét egy kiolajozott tepsibe terítjük, majd ráhalmozzuk a káposztát, arra pedig a maradék galuskát.
Meglocsoljuk a tejföllel, és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.
Káposztás sztrapacska recepthez kapcsolódó receptek
Káposztás sztrapacska
Sztrapacska káposztával - tökéletes párosítás!
Hozzászólások a(z) Káposztás sztrapacska recepthez
dr.Pásztorné Erdei Éva - 2011. július 04.