Káposztás sztrapacska recept

Káposztás sztrapacska
5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
9158

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sztrapacska káposztával - tökéletes párosítás!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 80 dkg burgonya
  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj + a tepsibe
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 kiskanál kömény
  • 2 dl tejföl
  • só, víz

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük, majd a liszttel, a tojássárgájával, némi sóval és kevés vízzel sűrű galuskatésztát keverünk belőle. A tésztát lobogó sós vízbe szaggatjuk, majd ha megfőtt, leszűrjük.

Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kinyomkodott savanyú káposztát, megszórjuk a köménnyel, és megpároljuk (az sem baj, ha kicsit megpirul).

A galuska felét egy kiolajozott tepsibe terítjük, majd ráhalmozzuk a káposztát, arra pedig a maradék galuskát.

Meglocsoljuk a tejföllel, és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.


Káposztás sztrapacska recepthez kapcsolódó receptek

Káposztás sztrapacska

Káposztás sztrapacska

Sztrapacska káposztával - tökéletes párosítás!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Káposztás sztrapacska recepthez

dr.Pásztorné Erdei Éva - 2011. július 04.
A sztrapacskát még egy kis tejföllel is meg lehet locsolni, hogy fokozzuk a kulináris élvezetet! Nem rontja el, sőt!