Káposztás töltött kiflik recept

Káposztás töltött kiflik
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1316

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazán puha, finom kiflik, amit akár munkába vagy suliba is csomagolhatunk.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 csapott kávéskanál só
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 db egész tojás
  • 10 dkg margarin

Töltelékhez:

  • 1 közepes fej káposzta
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt bors

Tetejére:

  • 1 db kisebb tojás
  • 1 teáskanál szezámmag

Elkészítés

A friss élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni.

A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit egy kevéske liszttel betakarunk.

Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a margarint, a tojást és alaposan kidagasztjuk.

Letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A megtisztított káposzta felső leveleit eltávolítjuk, ha van rajta sérült rész, azt is.

A torzsája kivételével a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy magasabb serpenyőben olajat forrósítunk, amin megpirítjuk a reszelt káposztát. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, majd hagyjuk kihűlni.

A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk és letakarva hagyjuk 10 percet kelni.

Majd az egyik cipót kb. 4 mm vastagra és kör alakúra elnyújtjuk, 8 részre vágjuk.

Minden rész szélesebb végére teszünk kb. 1 teáskanálnyi tölteléket, majd feltekerjük, és kifli formára hajtjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól kicsit távolabb úgy, hogy a kifli hajtás része alulra kerüljön.

Majd a másik cipóval is megismételjük a műveletet.

Addig hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő.

A kifliket lekenjük egy kisebb, felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.

180 fokon hőlégkeveréssel (vagy 200 fokon alul-felülsütéssel) 15 perc alatt megsütjük.

Rácson hagyjuk kihűlni.


Káposztás töltött kiflik recepthez kapcsolódó receptek

Káposztás töltött kiflik

Káposztás töltött kiflik

Igazán puha, finom kiflik, amit akár munkába vagy suliba is csomagolhatunk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés