Kapros-tejfölös túrógombóc recept

Kapros-tejfölös túrógombóc
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3544

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Felkaprozva. Nem édes, de bírjuk!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál frissen aprított kapor

Elkészítés

A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojással, a

liszttel, a zsemlemorzsával, 3 evőkanál tejföllel és egy kis sóval. Ha a masszát túl lágynak találjuk, adhatunk hozzá még zsemlemorzsát, majd fél órát állni hagyjuk.

A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk, és lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. A maradék tejfölt elkeverjük a kaporral, és tálaláskor a gombócokra kanalazzuk.


Kapros-tejfölös túrógombóc

Kapros-tejfölös túrógombóc

Felkaprozva. Nem édes, de bírjuk!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés