Kapros-tejfölös túrógombóc recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Felkaprozva. Nem édes, de bírjuk!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 50 dkg tehéntúró
- 2 db tojás
- 3 evőkanál rétesliszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál frissen aprított kapor
- só
Elkészítés
A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojással, a
liszttel, a zsemlemorzsával, 3 evőkanál tejföllel és egy kis sóval. Ha a masszát túl lágynak találjuk, adhatunk hozzá még zsemlemorzsát, majd fél órát állni hagyjuk.
A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk, és lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. A maradék tejfölt elkeverjük a kaporral, és tálaláskor a gombócokra kanalazzuk.
Kapros-tejfölös túrógombóc
Felkaprozva. Nem édes, de bírjuk!