Kapros-tejfölös túrógombóc

Kapros-tejfölös túrógombóc

Felkaprozva. Nem édes, de bírjuk!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál frissen aprított kapor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojással, a

liszttel, a zsemlemorzsával, 3 evőkanál tejföllel és egy kis sóval. Ha a masszát túl lágynak találjuk, adhatunk hozzá még zsemlemorzsát, majd fél órát állni hagyjuk.

A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk, és lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. A maradék tejfölt elkeverjük a kaporral, és tálaláskor a gombócokra kanalazzuk.