Kapros-túrós lepény recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 55 perc
Megnézték: |
Klasszikus recept új köntösben!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 25 dkg liszt
- 27 dkg vaj
- 13 dkg cukor
- 3 db tojás
- 13 dkg dió
- 13 dkg mogyoró
- 13 dkg barna cukor
- méz és kapor a díszítéshez
A töltelékhez:
- 5 dl tejszín
- 50 dkg túró (vagy ricotta)
- 50 dkg mascarpone
- 50 dkg cukor
- 3 csokor friss kapor
- 1 kiskanál só
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet 7 dkg vajjal, a cukorral és a tojással összegyúrjuk. A tésztát belisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk, egy tepsibe terítjük, majd 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kihűlt, összemorzsoljuk.
A durvára vágott diót és mogyorót összekeverjük a barna cukorral, a maradék vajjal és a tésztamorzsával, majd 1 cm vastagon kibéleljük vele egy tepsi alját, és 180 °C-os sütőben kb. 7 percig sütjük.
A töltelékhez a tejszínt habbá verjük. A túrót, a mascarponét, a cukrot, a finomra vágott kaprot és a sót összekeverjük, óvatosan összeforgatjuk a tejszínnel, majd rásimítjuk a tésztára, és 2 órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a süteményt szeletekre vágjuk vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A mézet egy kicsit átmelegítjük, összekeverjük a finomra vágott kaporral, és a sütemény mellé csíkokat húzunk belőle a tányérra.