Kapros-túrós lepény házilag recept

Kapros-túrós lepény házilag
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2335

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a klasszikus kapros-túrós lepény mindent felül múl!

4 személyre

  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 6 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 dl langyos tej
  • 2 dkg élesztő

A töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 3 db tojássárgája
  • 0 kevés só
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomó frissen vágott kapor
  • 3 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd meleg helyen kelni hagyjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. (A tojásfehérjéből habot verünk a cukorral.) A megkelt tésztát tepsibe nyújtjuk és egyenletesen rákenjük a tölteléket. Előmelegített sütőben 180 fokon, majd 160 fokon megsütjük 25 perc alatt légkeverékes sütőben.

Ha kihűlt, vékonyan megszórjuk porcukorral és kockákra vágva kínáljuk.


Kapros-túrós lepény házilag recepthez kapcsolódó receptek

Kapros-túrós lepény házilag

Kapros-túrós lepény házilag

Ez a klasszikus kapros-túrós lepény mindent felül múl!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés