Kapros-túrós pite recept

Kapros-túrós pite
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
9212

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Édes, de mégis kapros. Nem tudja, mi a jó - amíg meg nem kóstolta.

2 személyre

  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 75 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál búzadara
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csokor apróra vágott kapor

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a porcukorral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tojást, és tésztává gyúrjuk.

A tészta egyharmadát a fagyasztóba tesszük, hogy kissé megdermedjen, a maradékot fél cm vastag téglalappá nyújtjuk, majd egy tepsibe tesszük, és 170 °C-os sütőben néhány perc alatt világos színűre elősütjük.

A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk a tésztán. A fagyasztóból kivett tésztát nagy lyukú reszelőn a töltelék tetejére reszeljük, és a sütőbe visszatéve a pitét aranybarnára sütjük.


Kapros-túrós pite

Kapros-túrós pite

Édes, de mégis kapros. Nem tudja, mi a jó - amíg meg nem kóstolta.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kapros-túrós pite recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. április 12.
Én az eredeti kaprost készítem mindíg,de az is hasonló ízesítéssel van.Mindenkinek más az izlése,én nem kell gúnyolódni,mert ki így,ki úgy szereti.Hallottam már furcsa ételekről,pld.a bogarat is megsütik,mert fehérjedús.Ez meg csak egy jól elkészített kapros-túrós pite,és bizony hogy guszta,és finom!
nagyfater - 2013. április 11.
Aki a kapros túróspitét édesen eszi, az biztosan sós, borsos tejet iszik utánna.
Jobbágyné Ica - 2012. május 28.
Elképzelni sem tudom sósan a kapros túrós-pitét, csak édesen!
Veresné Ági - 2011. augusztus 11.
Életembe egyszer kóstoltam meg, de azt is megbántam, mert az csak sósan jó, borsosan tejfölösen, sok kaporral.