Kapros-túrós pite recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Édes, de mégis kapros. Nem tudja, mi a jó - amíg meg nem kóstolta.
- 45 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 30 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 db citrom reszelt héja
- 1 db tojás
A töltelékhez:
- 75 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 2 evőkanál búzadara
- 0.5 db citrom reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csokor apróra vágott kapor
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a porcukorral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tojást, és tésztává gyúrjuk.
A tészta egyharmadát a fagyasztóba tesszük, hogy kissé megdermedjen, a maradékot fél cm vastag téglalappá nyújtjuk, majd egy tepsibe tesszük, és 170 °C-os sütőben néhány perc alatt világos színűre elősütjük.
A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk a tésztán. A fagyasztóból kivett tésztát nagy lyukú reszelőn a töltelék tetejére reszeljük, és a sütőbe visszatéve a pitét aranybarnára sütjük.
Kapros-túrós pite
Édes, de mégis kapros. Nem tudja, mi a jó - amíg meg nem kóstolta.
Hozzászólások a(z) Kapros-túrós pite recepthez
Némethné Zsuzsa - 2013. április 12.
nagyfater - 2013. április 11.
Jobbágyné Ica - 2012. május 28.
Veresné Ági - 2011. augusztus 11.