Kapros-zöldbabos spárgaleves recept

Kapros-zöldbabos spárgaleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
15

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tálaláskor ropogósra sült kiflivel tálaltam, de ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk, elrontani biztosan nem fogja a krémlevesünket.

3 személyre

  • 1 cs zöld spárga
  • 25 dkg zöldbab (pl. fagyasztott)
  • 1 csokor kapor
  • 1 cs újhagyma
  • 2 dl tejföl
  • só (ízlés szerint)
  • 2 tk ételízesítő
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 7 dl víz

Elkészítés

A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk le a bimbókat, és tegyük félre. A szárrészt pedig vágjuk kisebb darabokra.

A zöldbabot daraboljuk fel. A kaprot vágjuk fel apróra. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel. (A zöld szárrészéből is vágjunk egy keveset hozzá.)

Egy edénybe tegyük bele a feldarabolt zöldbabot, az apróra vágott kaprot, a vékonyra szeletelt újhagymát, a spárga feldarabolt szárrészét, majd öntsük fel a vízzel.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt és a szerecsendiót, majd főzzük a zöldségeket puhára.

Amikor a zöldségek már puhára főttek egy kisebb edénybe merjünk át a léből 2-3 merőkanálnyit, tegyük bele a félretett spárgabimbókat, és pár perc alatt főzzük roppanósra.

Ezután szedjük ki a főzőléből a bimbókat, és tegyük félre.

A főzőlevet ezután öntsük vissza a levesbe, adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk le, vagy botmixerrel pépesítsük a zöldségeket.

Ezután tegyük bele az előzőleg roppanósra főzött spárgabimbót, fedjük le az edényt, és tálalásig tartsuk melegen.


Kapros-zöldbabos spárgaleves

Kapros-zöldbabos spárgaleves

Tálaláskor ropogósra sült kiflivel tálaltam, de ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk, elrontani biztosan nem fogja a krémlevesünket.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés