Kapros-zöldbabos spárgaleves recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Tálaláskor ropogósra sült kiflivel tálaltam, de ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk, elrontani biztosan nem fogja a krémlevesünket.
- 1 csomag zöld spárga
- 25 dkg zöldbab (pl. fagyasztott)
- 1 csokor kapor
- 1 csomag újhagyma
- 2 dl tejföl
- só (ízlés szerint)
- 2 teáskanál ételízesítő
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 7 dl víz
Elkészítés
A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk le a bimbókat, és tegyük félre. A szárrészt pedig vágjuk kisebb darabokra.
A zöldbabot daraboljuk fel. A kaprot vágjuk fel apróra. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel. (A zöld szárrészéből is vágjunk egy keveset hozzá.)
Egy edénybe tegyük bele a feldarabolt zöldbabot, az apróra vágott kaprot, a vékonyra szeletelt újhagymát, a spárga feldarabolt szárrészét, majd öntsük fel a vízzel.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt és a szerecsendiót, majd főzzük a zöldségeket puhára.
Amikor a zöldségek már puhára főttek egy kisebb edénybe merjünk át a léből 2-3 merőkanálnyit, tegyük bele a félretett spárgabimbókat, és pár perc alatt főzzük roppanósra.
Ezután szedjük ki a főzőléből a bimbókat, és tegyük félre.
A főzőlevet ezután öntsük vissza a levesbe, adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk le, vagy botmixerrel pépesítsük a zöldségeket.
Ezután tegyük bele az előzőleg roppanósra főzött spárgabimbót, fedjük le az edényt, és tálalásig tartsuk melegen.