Kapros fokhagymás uborkaleves recept

Kapros fokhagymás uborkaleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Jámborné Budai Mónika

Nehézség:

Megnézték:
723

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db zsenge kígyóuborka
  • 1 liter natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

Az uborkát apró kockákra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, minimum fél órát állni hagyjuk. A joghurtot simára keverjük 2 dl vízzel, az olívaolajjal, egy csipet cukorral és ízlés szerint - attól függ, mennyire sóztuk meg az uborkát - sóval. A kaprot apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a joghurthoz adjuk. Amikor az uborkát már jól átjárta a só és ettől levet eresztett, hozzáadjuk a joghurthoz és egy-két órára hűtőbe tesszük


Kapros fokhagymás uborkaleves recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés