Kapros káposzta recept

Kapros káposzta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
2175

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Napsütötte kapor - Felvidítja káposztánkat

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 nagyobb fej káposzta
  • 0 kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • só, bors
  • 1 dl fehérbor
  • 0 kevés liszt
  • 3 dl tejföl

A töltelékhez:

  • 30 dkg rizs, félig megfőzve
  • 40 dkg darált sertéslapocka
  • 0 kevés kapor
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 1 db tojás

Elkészítés

A káposzta külső leveleit lefejtjük, 5 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd jéghideg vízbe mártjuk és félretesszük.

A maradék káposztát laskára vágjuk, olajon és a felaprított hagymán lepirítjuk, egy kevés vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk a felvágott kaprot, és sózzuk, borsozzuk.

A rizst összekeverjük a darált hússal, kevés felaprított kaporral és az apróra vágott hagymával, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a tojást, és annyi hosszúkás tölteléket formálunk belőle, ahány káposztalevelet félretettünk.

A tölteléket a káposztalevelekbe tekerjük, hozzáadjuk a már korábban feltett kapros káposztához, beleöntjük a bort, és fedő alatt puhára főzzük.

A töltött részeket kiemeljük, a lisztet elkeverjük a tejföllel, és habarásként a káposztához keverjük.


Kapros káposzta

Kapros káposzta

Napsütötte kapor - Felvidítja káposztánkat

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés