Kapros krumplisaláta

Kapros krumplisaláta

A bárányok hallgatnak - kapros krumpli, csodás!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 80 dkg burgonya
  • 1 marék kapor
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • só, frissen ôrölt fekete bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd ha kihűlt, hosszában szeletekre vágjuk, és összeforgatjuk a felaprított kaporral, a vékony karikákra vágott hagymával és a petrezselyemmel.

A borecetet elkeverjük a cukorral, az olajjal és a mustárral, sózzuk, borsozzuk, majd a krumplira öntjük, és összeforgatjuk vele. Azonnal tálaljuk.