Kapros lazac burgonyalepénnyel recept

Kapros lazac burgonyalepénnyel
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Reni

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4093

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető kombináció, ha kifutunk az időből, de mégis finomat és különlegeset szeretnénk alkotni, akkor tökéletes választás. Persze, ha szeretjük a halat!

2 személyre

  • 25 dkg lazacfilé
  • 1 dl tejszín
  • 2 tk. kapor
  • 50 dkg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • só, bors
  • 1 db kis tojás
  • 1 evők. liszt
  • olívaolaj
  • 0.5 db citrom leve

Elkészítés

A hagymát és a krumplit lereszelem.

Hozzáadom a tojást és a lisztet, sózom és borsozom.

Serpenyőben kevés olívaolajat hevítek, majd a krumplis masszából lepényeket formázok bele. 3-3 percig sütöm mindkét oldalukat, majd papírtörlőre szedem őket.

Közben felforrósítok egy grillserpenyőt és kevés olívaolajon elkezdem sütni a lazacot.

Kb. 2-2 percig mindkét felét, majd sózom és borsozom, ráfacsarom a citrom levét, rászórom a kaprot és felöntöm a tejszínnel. 1-2 percig hagyom rotyogni, majd elzárom alatt a gázt és a krumplilepényekre halmozva tálalom is.


Kapros lazac burgonyalepénnyel recepthez kapcsolódó receptek

Kapros lazac burgonyalepénnyel

Kapros lazac burgonyalepénnyel

Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető kombináció, ha kifutunk az időből, de mégis finomat és különlegeset szeretnénk alkotni, akkor tökéletes választás. Persze, ha szeretjük a halat!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés