Kapros lazac burgonyalepénnyel recept
Beküldő: Reni Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető kombináció, ha kifutunk az időből, de mégis finomat és különlegeset szeretnénk alkotni, akkor tökéletes választás. Persze, ha szeretjük a halat!
- 25 dkg lazacfilé
- 1 dl tejszín
- 2 tk. kapor
- 50 dkg burgonya
- 1 db vöröshagyma
- só, bors
- 1 db kis tojás
- 1 evők. liszt
- olívaolaj
- 0.5 db citrom leve
Elkészítés
A hagymát és a krumplit lereszelem.
Hozzáadom a tojást és a lisztet, sózom és borsozom.
Serpenyőben kevés olívaolajat hevítek, majd a krumplis masszából lepényeket formázok bele. 3-3 percig sütöm mindkét oldalukat, majd papírtörlőre szedem őket.
Közben felforrósítok egy grillserpenyőt és kevés olívaolajon elkezdem sütni a lazacot.
Kb. 2-2 percig mindkét felét, majd sózom és borsozom, ráfacsarom a citrom levét, rászórom a kaprot és felöntöm a tejszínnel. 1-2 percig hagyom rotyogni, majd elzárom alatt a gázt és a krumplilepényekre halmozva tálalom is.