Kapros túrós batyu recept

Kapros túrós batyu
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1983

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Maradék tésztából és túróból készítettem el kedvencét a családomnak. A recept tőlem származik.

4 személyre

  • A tészta hozzávalói:
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg puha margarin
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1.5 dl langyos tej
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál Pilos görög joghurt
  • 1 db nagy tojás

A töltelékhez:

  • 50 dkg Pilos tehéntúró
  • 3 evőkanál tejföl
  • kevés só
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliáscukor vagy 1 fiola vanília aroma
  • 2 db tojás
  • 1 db biocitrom reszelt héja
  • 1 evőkanál frissen vágott kapor, de lehet mirelit is
  • 1 db tojás a kenéshez
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy tálas robotgépbe tesszük, és a dagasztókanállal közepesen lágy tésztát dagasztunk be. Kb. 5 perc először 2-es fokozaton, majd 3-as fokozaton simává dolgozzuk. Lisztezzük le és fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap kicsomagoljuk, kinyújtjuk 1/2 cm-e vastagságúra a tésztát. Négyzetekre vágjuk, és letakarva hagyjuk kelni. Közben a túrót keverjük össze a tejföllel, sóval, cukorral a tojásokkal, és a kaporral. A citromhéjat reszeljük bele. A tésztanégyzetekre halmozzunk egy teáskanál tölteléket. A négy sarkát hajtsuk össze, és közben kenjük meg a végeit vízzel, hogy ragadjanak össze, és hogy ne nyíljon széjjel sülés közben.

A sütőtepsit előkészítjük, szilikonos lapot terítünk bele. A batyukat egymástól távol lerakjuk sorba, majd tojással megkenjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokon, és 180 fokos sütőbe téve középső rácson 15 perc alatt megsütjük. Azon forrón megcukrozzuk, és ahogy kihűl, már fogyaszthatjuk is.


Kapros túrós batyu recepthez kapcsolódó receptek

Kapros túrós batyu

Kapros túrós batyu

Maradék tésztából és túróból készítettem el kedvencét a családomnak. A recept tőlem származik.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés