Kapros zöldbableves húsgombóccal recept

Kapros zöldbableves húsgombóccal
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2366

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Azt sem tudom már honnét származik ez a recept, mert annyi gasztro magazint olvasgatok naponta, hogy fejben tartani képtelenség. Hirtelen jött az ötlet, és gyorsan nekilátok olyankor. Sajnos mire felkerül a kép, addigra el is felejtem a receptet. Tudom, ez nem lehetne kifogás, de mégis megtörténik nagy ritkán. Ezért elnézést kérek, de hát már öregszem, megpróbálom összeszedni a gondolataimat, és az ízére visszaemlékezni, mivel a férjemnek nagyon ízlett.

4 személyre

  • 40 dkg vajbab
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 0.5 db citrom leve
  • 1 dl görög joghurt
  • 1 db babérlevél
  • 1 szál rozmaring
  • 1 evőkanál liszt

A gombóchoz:

  • 25 dkg darálthús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kávéskanál só
  • 1 db tojás
  • kevés cayenne bors
  • 1 teáskanál vágott kapor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés

Az újhagymát tisztítás után felkarikázom, és a fokhagymát lereszelem. A zöldségeket szintén karikára vágom, a vajbabot ferdén szeletelem, vagy ha mirelitet veszünk, akkor nem kell.

A kaprot felaprítom, és félreteszem.

A gombóchoz a darált húst összekeverem a hozzávalókból, és félreteszem a hűtőbe.

A leveshez egy fazékban hevítek egy kevés olajat, és a hagymákat rádobom. Párolódás után a zöldségeket is hozzáadom, és kissé ezt is megpárolom. Sózom, majd felöntöm vízzel, és a babért, kakukkfüvet beledobom. Amikor felforr, kissé takarékra veszem. A húsból gombócokat formázok, majd a levesbe engedem. Szép lassan főzöm addig, míg meg nem puhulnak a benne lévő anyagok. A babért eltávolítom.

A joghurtot a liszttel elkeverem,és az alapléből egy merőkanállal kiveszek hozzá hőkiegyenlítés útján behabarom a levest. Jól elkeverem, nehogy csomós legyen, citromlével pikánssá teszem, majd a kaporral megszórva tálalom.


Kapros zöldbableves húsgombóccal recepthez kapcsolódó receptek

Kapros zöldbableves húsgombóccal

Kapros zöldbableves húsgombóccal

Azt sem tudom már honnét származik ez a recept, mert annyi gasztro magazint olvasgatok naponta, hogy fejben tartani képtelenség. Hirtelen jött az ötlet, és gyorsan nekilátok olyankor. Sajnos mire felkerül a kép, addigra el is felejtem a receptet.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés