Karácsonyi almatorta aszalt gyümölcsökkel recept

Karácsonyi almatorta aszalt gyümölcsökkel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1419

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Asztalra az aszalt gyümölcsös tortával!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 15 dkg liszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 2.5 dkg porcukor
  • 1 kanál víz
  • 3 db alma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 40 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 dkg cukorszirup
  • 4 dkg vaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztből, vajból, cukorból és a vízből homogén tésztát gyúrunk, majd lefedve 30 percig a hűtőben pihentetjük.

A tésztát kinyújtjuk, kibélelünk vele egy 24 cm átmérőjű formát, villával megszurkáljuk, majd további 20 percig pihentetjük.

Beborítjuk sütőpapírral, nehezéknek babot szórunk rá, és sütőben 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt, és további 15 percig sütjük.

Közben lereszeljük az almákat (nem szükséges meghámozni), megöntözzük a citromlével, majd hozzákeverjük a felaprított aszalt gyümölcsöket és a citromhéjat, és a tölteléket a tortaformába kanalazzuk.

A meglangyosított cukorszirupban felolvasztjuk a vajat, a gyümölcsökre öntjük, és a tortát még 20 percig sütjük. Langyosan tálaljuk.


Karácsonyi almatorta aszalt gyümölcsökkel recepthez kapcsolódó receptek

Karácsonyi almatorta aszalt gyümölcsökkel

Karácsonyi almatorta aszalt gyümölcsökkel

Asztalra az aszalt gyümölcsös tortával!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés