Karácsonyi almatorta aszalt gyümölcsökkel recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
Asztalra az aszalt gyümölcsös tortával!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 15 dkg liszt
- 12.5 dkg vaj
- 2.5 dkg porcukor
- 1 kanál víz
- 3 db alma
- 1 evőkanál citromlé
- 40 dkg vegyes aszalt gyümölcs
- 1 db citrom reszelt héja
- 4 dkg cukorszirup
- 4 dkg vaj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztből, vajból, cukorból és a vízből homogén tésztát gyúrunk, majd lefedve 30 percig a hűtőben pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk, kibélelünk vele egy 24 cm átmérőjű formát, villával megszurkáljuk, majd további 20 percig pihentetjük.
Beborítjuk sütőpapírral, nehezéknek babot szórunk rá, és sütőben 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt, és további 15 percig sütjük.
Közben lereszeljük az almákat (nem szükséges meghámozni), megöntözzük a citromlével, majd hozzákeverjük a felaprított aszalt gyümölcsöket és a citromhéjat, és a tölteléket a tortaformába kanalazzuk.
A meglangyosított cukorszirupban felolvasztjuk a vajat, a gyümölcsökre öntjük, és a tortát még 20 percig sütjük. Langyosan tálaljuk.